Tilmeld nyhedsbrev
Ok, du er nu tilmeldt nyhedsbrevet.
Du kan framelde via det link, der
findes nederst i alle nyhedsbreve.
Kultur Hotellet i Rønde er et aktivt kultur - og borgerhus og dermed det naturlige centrum for Rønde og omegns kulturliv. Husets faste ”beboere” + en vifte af aktive foreninger sørger for et rigt udbud af kulturarrangementer - teater, kunstudstillinger, koncerter og foredrag. I det daglige bliver børn undervist i musik og billedkunst i Kulturskolen Syddjurs, som også holder til i det aktive hus.
ADRESSE
Hovedgaden 10
8410 Rønde
KONTAKT
Koordinator: Rebekka Evangelia Vetter
Telefon: 87535678
Email: reve@syddjurs.dk
Træffetid:
Mandag til onsdag 9:00 til 15:30
Torsdag 9:00 til 16.00
Fredag 9:00 til 14:00
 
CORONA OPDATERING
OUTDOOR#8 SESSION 8
UNGDOMMENS VÅRSALON SYDD..
ÅBENT HUS PÅ HULTURHOTEL..
KAKKEL-KAFFESLABBERAS
FÆLLESSPISNING MED TAMIL..
NATTEVANDRING
KAJSA VALA
TEATERFORESTILLING: ILT
kalender Tilbage til toppen
Ugekalender - hotellet
info+booking
Vælg dato
Vis idag
Vis måned
sommer i Rønde Bypark Tilbage til toppen
OUTDOOR#8 Tilbage til toppen
OM PROJEKTET
Hvad sker der, når kunsten bliver taget ud af kunstinstitutionens vante rammer og sættes i spil mellem kunstneren, publikum og naturen?

Det spørgsmål har billedkunstneren Erik Peitersen stillet sig selv og forsøger med sit projekt 'Outdoor' at finde svaret ved at bringe landskabsmaleriet ud i landskabet - og dermed ud i det offentlige rum. Gennem Outdoor-projektet sætter han fokus på selve processen: tilblivelsen af værket - en proces der oftest er skjult for offentligheden. Med Outdoor bruger Peitersen publikum som sekundær medspiller, hvorved der opstår en afmystificering af det abstrakte, ekspressive maleri, som i mange menneskers opfattelse er elitær og svært tilgængelig.

 

 

Outdoor-projektet går i sin helhed ud på, at Erik Peitersen gennem en årrække maler i alt 27 outdoor-malerier á 3 × 3 meter i hele verden: 9 i Danmark, 9 i Europa og 9 i resten af verden.

Hvert maleri bliver placeret på et udvalgt sted og bliver stående i tre år på stedet under påvirkning af vind og vejr. I den treårige periode besøger Erik maleriet 3 gange om året - dvs. i alt 9 male-sessioner - og maler til hver session på maleriet i 3 dage

ERIK PEITERSEN - SESSION 8
Nu kan du igen følge udviklingen af værket Outdoor #8, som står på Markedspladsen foran KulturHotellet. Erik Peitersen vil male i 3 dage og du kan komme forbi og følge hele processen.
I den forbindelse kan du opleve en række andre arrangementer - lige fra keramikworkshop, Tamilsk mad og musik, Ungdommens Vårsalong og en gåtur i Mols Bjerge.
 
PROGRAM
Torsdag d. 27. januar
Kl. 10-16: Erik Peitersen maler på Outdoor#8
Kl. 10-16: Åbent hus: Kaffe på Kanden og rundvisning på KulturHotellet
Kl. 16-17:30: Fernisering på Ungdommens Vårsalong (TILMELD DIG HER)
Kl. 16-18: Kakkel-workshop - lav en keramikkakkel til husets fællesværk (TILMELD DIG HER)
 
Fredag d. 28. januar
Kl. 10-16: Erik Peitersen maler på Outdoor#8
Kl. 10-16: Åbent hus: Kaffe på Kanden og rundvisning på KulturHotellet
Kl. 17-20: Tamilsk Tema med mad og musik på KulturHotellet (Tilmelding på TILMELD DIG HER)
Hele dagen: Ungdommens Vårsalong: udstilling med værker af lokale unge kunstnere
 
Lørdag d. 29. januar
Kl. 10-13: Erik Peitersen maler på Outdoor#8
Kl. 11-13: Kakkel-workshop - lav en keramikkakkel til husets fællesværk (TILMELD DIG HER)
Kl. 10-16: Åbent hus: Kaffe på Kanden og rundvisning på KulturHotellet
Kl. 19-21: vandretur arrangeret af Nationalpark Mols Bjerge - afgang fra Kalø (TILMELD DIG HER)
Hele dagen: Ungdommens Vårsalong: udstilling med værker af lokale unge kunstnere
ÅBENT HUS PÅ HULTURHOTELLET

I forbindelse med Outdoor #8 session 8, holder KulturHotellet åbent hus for alle som har interesse. Kom forbi til en kop kaffe og få indblik i, hvordan du kan benytte dig af hotellet faciliteter. Vi står klar til at besvare eventuelle spørgsmål.

 

Arrangementet afholdes:
Kl. 10-16 Torsdag og fredag d. 27-28. januar
Kl. 10-13 Lørdad d. 29. januar

 

Husk at medbringe mundbind :)

UNGDOMMENS VÅRSALON SYDDJURS

Er du UNG og går du med en kunstner i maven? Så er deltagelse i Ungdommens Vårsalong måske noget for dig? Ungdommens Vårsalong er en landsdækkende censureret udstilling for unge mellem 12 og 18 år.  Dit værk vil blive voteret af en jury bestående af 3 professionelle kunstnere. Ideen med "Ungdommens Vårsalong" er at bringe spirende unge kunstnere frem i lyset og give de unge en visuel stemme.

 

Tørre facts:

Indlevering af værker

På KulturHotellet i Rønde:
Fredag d. 21 jan. Mellem 14.00-17.00

Fernisering

OBS: grundet corona-restriktioner, kan vi ikke afholde fernisering, men udstillingen er åben for besøgende fra d. 27. januar. Husk mundbind når du besøger hotellet.

 

BESTIL BILLET TIL FERNISERING HER

 

Hvis du vil sikre dig adgang til ferniseringen bedes du bestille en gratis billet her på Go-syddjurs. På den måde kan vi også kontakte dig, skulle der komme evt. ændringer grundet corona. 

Vi vil løbende følge op på restriktioner og afventer pt. myndighedernes anvisninger for perioden. Vi beder jer derfor holde jer opdaterede her på begivenheden eller på www.kuls.dk, ift til pladsbegrænsning el. lign. Under alle omstændigheder skal du huske at medbringe gyldigt coronapas

KAKKEL-KAFFESLABBERAS
Kom til gratis kakkelworkshop!
 
Torsdag d. 27/1 Kl. 16 - 18 & 18-20 (i keramiklokalet)
Lørdag d. 29/1 Kl. 11 - 13 (i caféen)
 
Indgå i et fællesværk i vores nyetablerede keramikværksted - og få en kakkel med hjem. Workshoppen er for alle mellem 8 og 100 år! Det er vigtigt at du kommer til tiden, så du kan få en god introduktion til workshoppen.
 

OBS: Da der er få pladser, er det vigtigt, at du ved, at du kan deltage og at du benytter dig af din reserverede plads.
 
FÆLLESSPISNING MED TAMILSK TEMA
Få en oplevelsesrig aften, hvor du får mulighed for at smage på tamilsk mad og kultur. Aftenen starter med en musik- og danseforestilling, hvorefter der er fællesspisning kl. 18:00. Aftenen er arrangeret af foreningen Syddjurs Multimedia, der er en gruppe af folk med tamilsk baggrund.

 

Menuen består af:

  • Ris
  • Butter Chicken 
  • Lamb curry 
  • Eelam chicken
  • 4x Veg curry med mere

Pris: 75 kr for voksen, 40 kr for børn 12 år og under.

 

BESTIL BILLET HER

 

Foreningen Syddjurs Multimedia arbejder for:

  • At fremme og producerer film, musik og andre former for kunst og kultur.
  • At aktivere og støtte børn & unge med at udvikle kreative evner.
  • At fremme læring og integration.
  • At samarbejde med andre, såvel foreninger som private, der ønsker at fremme integration gennem kreative projekter.
NATTEVANDRING MED HISTORIEFORTÆLLING OG STJERNEHIMMEL

Nattevandring til middelalderborgen Kalø, hvor vi sætter fokus på menneskets naturlige nattesyn, stjernehimlen, og historien om den gamle borg.  

Oplev en unik tur ud til Kalø og Borgen Kalø i mørket.  Pandelamper og kunstigt lys betragtes som lysforurening på denne tur.


Vandretur i mørke og denne aften er helt mørk, da månen ikke er synlig.  Er der skyfrit får vi til gengæld glæde af stjernehimlen. 
Ingen gadelamper, lommelygter eller pandelamper (udover i nødstilfælde).  Her udfordres sanserne!
Nattesyn er måden hvorpå øjnene tilpasses til at se i mørke. Jo længere man har været i mørket (uden brug af skarpt hvidt lys), jo bedre et nattesyn har man. Har du først fået et godt nattesyn, så kan du oftest bevæge dig rundt i terrænet i buldermørke.


Borgen Kalø og mange af vores kirker er bygget i middelalderen hvor der ikke fandtes kraftige lyskilder og de lå derfor i mørket.  På denne nattevandring arbejder vi med nattesynet
På turen vil du opleve Kalø på en anden måde med konturene af borgen og øens skrænter, og ikke mindst stjernehimlen der fylder meget.  Du vil også opleve lysforureningen fra boligområderne omkring bugten. 

Nattesyn handler om at se om natten ved meget svagt lys. Med almindelige lommelygter med hvidt lys, kan du oplyse din vej om natten, men den ødelægger også dit nattesyn. Så snart dine øjne kigger på kraftigt, hvidt eller blåt lys, lukker pupillerne i og bliver mindre, så du har sværere ved at se i mørke i mange minutter bagefter.

 

Turen er på ca. 3 km. 

Tid:                     29. januar kl. 19.00 - 21.00

Sted:                  Vi mødes ved P-Pladsen ved Kalø Slotsruin, Molsvej 31, 8410 Rønde.

Pris:                    125 kr. for voksne og 70 for børn op til 15 år. 

BESTIL BILLETTER HER

lokaler Tilbage til toppen
BOOK ET LOKALE!

Booking foregår gennem bookingsystemet Conventus - KLIK HER

For at få adgang til systemet skal I oprette jer som forening og vælge abonnementet "PRO". Syddjurs Kommune betaler abonnementet for alle godkendte foreninger. Første gang I booker et lokale, kan der derfor være lidt ventetid, idet ansøgningen skal igennem kommunen til godkendelse, før den kommer til os på KulturHotellet. Man kan læse mere om retningslinjerne for booking af kommunens faciliteter ved at følge link KLIK HER


Desuden kan man i pdf'en herunder ('økonomiske retningslinjer for brug af huset') finde nærmere info om eventuelle udgifter ved afbenyttelsen af husets faciliteter.

TEATERSALEN

KulturHotellet har gennem tiden været ramme om mange kulturelle begivenheder. Møder man ældre Rønde-borgere, har de fleste danset og flirtet til bal i deres unge dage på Hotellet i den gamle teatersal. Siden har Kulturskolen Syddjurs, Syddjurs Egnsteater samt KulturHotellets foreninger brugt teatersalen til både foredrag, koncerter, teater og kunstudstillinger, og i 2016 blev en ny funktionel teatersal opført.

Teatersalen kan bookes til store, enkeltstående arrangementer som møder, koncerter og teaterforestillinger med plads til op til 200 personer. For at se en visuel præsentation af salen, samt for at få yderligere information om salens teknik, m.m. KLIK HER

 

CAFÉ

Caféen: Til møder og Kunstudstilling med borde og stole. Plads til op til 60 personer.

For at se en visuel præsentation af cafeen KLIK HER

LILLE SAL

Lille Sal: Undervisnings- og mødelokale med borde og stole. Plads til op til 100 personer.

For at se en visuel præsentation af Lille Sal KLIK HER

KROSTUEN

Krostuen: Undervisnings- og mødelokale med plads til 25 personer. 

For at se en visuel præsentation af krostuen KLIK HER

STUDIET

Studiet: Undervisningslokale til primært musik. Uden møbler, med to klaverer. Plads til 15 til 20 personer.

For at se en visuel præsentation af studiet KLIK HER

MUSIK

Musik: Musiklokale til sammenspil med instrumenter. Med plads til 10 personer.

For at se en visuel præsentation af musiklokalet KLIK HER

BILLEDKUNST

Billedkunst: Til billedkunstundervisning med plads til 10 personer.

For at se en visuel præsentation af billedkunst KLIK HER

KERAMIKVÆRKSTED

KulturHotellet har 1 ovn og 2 elektriske drejeskiver og et keramikværksted, som står til rådighed for udefrakommende brugere, undervisere, m.fl. Detaljerede retningslinjer for brug af lokalerne findes i keramikværkstedet og i vedhæftede dokument.

Ønsker du at benytte ovnen kontakt da værkstedets administrator: Annelise Bugge på mail: annelise@lund-web.dk eller tlf.: 23601850.

For at blive bruger af værkstedet skal man først godkendes af administratoren.

ØVELOKALE I KÆLDEREN
Inventarliste:

Guitarforstærker
Basforstærker
Sanganlæg
Trommer
Keyboard
El-klaver
2 x mikrofoner
2 x mikrofonstativer
om hotellet Tilbage til toppen
KULTURHOTELLET

I det Herrens år 1855 opførtes en landevejskro i den stolte stad Rønde. Selv samme bygning danner idag rammen om kultur- og borgerhuset 'KulturHotellet'. På KulturHotellet har Kulturskolen Syddjurs, ligesom Syddjurs Egnsteater, til huse, som desuden benyttes af en bred vifte af lokale borgere og foreninger og aftenskoler (fx FOF, AOF, AMOB, m.fl.) der booker lokalerne til alt lige fra undervisning, koncerter, foredrag, markeder, udstillinger, etc. KulturHotellet administreres af Kulturskolen Syddjurs og Kulturskoleleder Christen Frost er den daglige leder af huset. 

TEATERSALENS TELESKOPTRIBUNE

KulturHotellet fik august 2020 en ny teleskoptribune, der står i Teatersalen. Tribunen er finansieret med støtte fra  Syddjurs Kommune og LAG Djursland. 

Se mere om LAG-Djursland her: https://ec.europa.eu/info/food-farming-fisheries/key-policies/common-agricultural-policy/rural-development_da

Den rummer plads til 110 gæster og kan køres ud eller ind, afhængigt af hvilke behov man har ved det enkelte arrangement.

 

 

HOTELRÅDET

Hotelrådet varetager overordnet Hotellets og brugernes interesser vedrørende indhold/aktiviteter i et tæt samarbejde med Syddjurs Kommune. Rådet består normaltvis af 7 medlemmer.
Kulturskolen Syddjurs og Syddjurs Egnsteater er permanente brugere af Hotellet og har derfor fast sæde i Hotelrådet med én repræsentant hver. De resterende 5 medlemmer vælges på Årsmødet, således at 2 medlemmer vælges i de lige år og 3 medlemmer vælges i ulige år. I 2018 har et medlem trukket sig før tid, og således er en af de to suppleanter trådt til.

HOTELRÅDET består af:
Michael Torfing - Formand (MIR) 61 71 47 00 / michael@torfing.dk
Christen Frost (Kulturskolen Syddjurs) 30 51 20 58 / cf@syddjurs.dk
Inger Rasmussen (Rønde Kunstforening) 29 65 33 73 / ingermm@c.dk
Eigil Holm Nielsen (SF Syddjurs) 61 28 37 43 / eigil.holm.nielsen@gmail.com
Hege Tokle (Syddjurs Egnsteater) 20 93 15 62 / hege@syddjursegnsteater.dk
Liselotte Schlægelberger (Syddjurs Teaterforening) 28 72 52 98 / syddjursteater@gmail.com
Ingrid Rønne (Rønde Distriktsråd) 20486760 / roenne.foelle@mail.dk eller ir@roende-gym.dk

Suppleanter:
Elisabeth Carstensen (Egnsnettet Rønde) 42162995 / eliscars@hotmail.com
Hans-Henrik Christensen, (lokal beboer fra Rønde) 25520790 / christensenhanshenrik@gmail.com

Hotelrådsreferater, vedtægter og retningslinjer for ansøgning om midler, m.m.

"beboere" Tilbage til toppen
..SYDDJURS EGNSTEATER

Syddjurs Egnsteater er en professionel producerende lille nationalscene, godkendt af kulturstyrelsen. Foruden egne produktioner for børn og unge, arrangerer teatret gæsteforestillinger fra andre børneteatre.

Syddjurs Egnsteater tilbyder også undervisning for børn og unge, der selv har lyst til at lave teater samt spændende ferieaktiviteter for hele familien.

 

..VÆRELZE 313

VærelZe 313 er et ungdomscrew under Syddjurs Egnsteater. VærelZe313 planlægger og afvikler kulturarrangementer hovedsageligt for unge mellem 14 og 25 år i Syddjurs Kommune. 

 

Læs mere HER

.MUSIK I RØNDE

Musik i Rønde, i daglig tale bare MIR, er en forening, der arrangerer koncerter og events på Kultur Hotellet i Rønde.

 

 

.SYDDJURS TEATERFORENING

Syddjurs Teaterforening drives af frivillige, der synes, at godt professionelt teater skal kunne opleves på Djursland.

AFTENSKOLEN FOR MUSIK OG BILLEDKUNST

Aftenskolen for musik og billedkunst i Syddjurs Kommune tilbyder undervisning til alle over 18 år.

 

Se mere HER 

Eller tilmeld dig ved Musikaftenskole-leder: Vibe Ulbrandt på tlf: 30294148 eller mail: vibe@lystenstone.dk

 

AOF DJURSLAND

AOF benytter KulturHotellets lokaler til undervisning.

 

FOF DJURSLAND

FOF djursland benytter KulturHotellets lokaler til bl.a. yoga-undervisning.

KUNSTGRUPPEN DJURS

Kunstgruppen Djurs er en kunstnersammenslutning bestående af 32 udøvende kunstnere. Foreningens formål er at give kunstinteresserede og udøvende kunstnere en platform, hvor de kan dele og udvikle deres fælles interesse for kunst. At arbejde for udbredelse af og forståelse for kunst, kunsthåndværk og kunstneriske værdier gennem udstillinger og det inspirerende møde medlemmerne imellem. Kunstgruppen Djurs står flere gange om året for udstillinger i Hotellets skønne lokaler, derudover afholdes størstedelen af kunstgruppens møder og andre arrangementer på Hotellet.

KUNSTNERGRUPPEN RØNDE

Hver torsdag mødes gruppens medlemmer i "Teatersalen på Hotellet i Rønde" for at dyrke fælles interesse for kunst. Mere end 30 kunstnere har på denne måde et både fagligt og socialt forum, der inspirerer og udvikler. Der arrangeres kurser på Hotellet i Rønde med gæstelærer flere gange om året og "Kunstnergruppen Rønde" deltager ofte på udstillinger forskellige steder i Syddjurs Kommune.

 

RØNDE DISTRIKTSRÅD
Distriktsrådet fungerer som et samlende talerør og en stemme for indbyggerne i Røndeområdet over for offentligheden. Dette sker gennem koordinering, konstruktiv kommunikation, synliggørelse og iværksættelse af samlende aktiviteter og initiativer.
RØNDE KUNSTFORENING

Rønde Kunstforenings opgaver er at udbrede interessen for kunst, organisere udstillinger og relaterede arrangementer i Rønde-området, og at indkøbe kunstværker til bortlodning. 

 

×
Henter kalender ...