Tilmeld nyhedsbrev
Ok, du er nu tilmeldt nyhedsbrevet.
Du kan framelde via det link, der
findes nederst i alle nyhedsbreve.
Kultur Hotellet i Rønde er et aktivt kultur - og borgerhus og dermed det naturlige centrum for Rønde og omegns kulturliv. Husets faste ”beboere” + en vifte af aktive foreninger sørger for et rigt udbud af kulturarrangementer - teater, kunstudstillinger, koncerter og foredrag. I det daglige bliver børn undervist i musik og billedkunst i Kulturskolen Syddjurs, som også holder til i det aktive hus.
ADRESSE
Hovedgaden 10
8410 Rønde
KONTAKT
Koordinator: Rebekka Evangelia Vetter
Telefon: 87535678
Email: reve@syddjurs.dk
Træffetid:
Mandag til onsdag 9:00 til 15:30
Torsdag 9:00 til 16.00
Fredag 9:00 til 14:00
 
OLDTIDEN I NATIONALPARKE..
OUTDOOR#8 SESSION 5
ÅBENT UDENFOR PÅ KULTURH..
MAL SOM EN VIKING
VIRTUEL NATURVINSMAGNING..
HIKEFULNESS
BABY KONCERT
EVENTYRLIGE NATUR
TEATERFORESTILLING
kalender Tilbage til toppen
Ugekalender - hotellet
info+booking
Vælg dato
Vis idag
OUTDOOR#8 Tilbage til toppen
OUTDOOR#8

I perioden 2019 til 2022 præsenterer Kulturhotellet projektet OUTDOOR#8, hvor kunstneren Erik Peitersen over 3 år maler på et udendørs maleri på Markedspladsen ved Kulturhotellet. Maleriet er 3 X 3 meter og Erik Peitersen maler på det 3 dage 3 gange årligt i 3 år. Tematisk tager maleriet udgangspunkt i lokal kultur og natur og knytter sig til tankerne om Rønde som porten til nationalparken. Der vil forbindelse med 3 dages-seancerne blive aktiviteter på torvet arrangeret af Kulturhotellet i samarbejde med foreninger, handlende, kulturinstitutioner og skoler. Projektet er et forskønnelsesprojekt og et samskabelses-projekt, der vil skabe tiltrængt liv og fokus på det forblæste torv, sætte fokus på Rønde som kulturby og Syddjurs som kulturkommune.

OLDTIDEN I NATIONALPARKEN

Er du vild med kultsteder som fx stendysserne fra oldtiden? Eller er du bare nysgerrig efter at vide mere om hvad en stendysse mon er? Så klik dig ind her på: KulturHotellets facebookside og se filmen: "Oldtiden i Nationalparken - drengene og dysserne", med Nationalparken Mols Bjerges biolog, Jens Reddersen, og kunstmaleren, Erik Peitersen.

Filmen vises fra og med den 15. april, kl. 10.00.

MAL SOM EN VIKING

Kom og mal som en viking med KULS i anledningen af Outdoor#8 på KulturHotellet i Rønde lørdag den 17. april kl. 10-11.30 eller 12-13.30. Alder: 9-12 årige.

Arrangementet er GRATIS, men tilmelding er påkrævet. Klik her for tilmelding til kl. 10: 1#Mal som en viking! Eller kl. 12: 2#Mal som en viking!

Vi maler symboler fra omkring år 1000, da vikingerne boede i Danmark. Vikingernes symboler og runer var hellige, og man mente hvis man skrev runer, fik man deres energi. De havde også tegn for fenrisulven, solen, troldekors og flere flotte magiske symboler.  Vi laver selv vores farver!!  For 1000 år siden kunne man ikke smutte i Panduro og købe maling. Man måtte ud i naturen og finde ting der gav farve - fx rødder, planter, jord og sten. Det skal vi også prøve. Vi skal kværne mursten, blande med æg, rive rødbeder og føle os dejligt naturagtige. Vi har det hele klar!

VIRTUEL NATURVINSMAGNING

Har du lyst til at smage på forskellige typer naturvine og opleve, hvad forskellige råvarer gør ved smagen af hver vin? Og vil du vide mere om, hvad naturvin er, og hvad der gør den anderledes end økologisk og konventionel vin og bedre for miljøet.

Så træd med ind i smagens og duftens sanselige og euforiserende verden, når Restaurant Moment's sommerlier, Karina Grand Kannegaard, byder på en virtuel vinsmagning

 

Deltagelse i vinsmagningen

For at deltage i vinsmagningen skal man gå ind på dette link: 'Virtuel vinsmagning med Moment' - og købe billetter. Herefter kan vinene afhentes på KulturHotellet i Rønde i tidsrummet mellem kl. 10-16 den 16. april 2021. Sammen med vinen modtager man et link med adgang til den film, der udgør selve smagningen. Linket til filmen er aktivt fra den 16. april kl. 17.00 og 14 dage frem. 

HIKEFULNESS

Torsdag den 15. april, kl. 19-21: vandretur med afgang fra KulturHotellet

Hvad enten vi lever i en meget travl og tætpakket hverdag, eller vi er stærkt begrænsede af den nuværende Corona-situation, har vi moderne mennesker altid ét sted, vi kan påvirke og stabilisere: kroppen.

På denne Hikeful gå-tur, vil Henrik Mikkelsen - indehaver af Naturforsamlingshus.dk - sætte specifikt fokus på nogle af de centrale og eviggyldige elementer i naturen, som vi aktivt kan bruge til at skabe fokus, positiv opmærksomhed, nærvær og styrke.

Denne gå-tur er for alle og handler om natur, krop, bevidsthed og trivsel.

Pris: 25,- kr. inklusiv gå-tur og let forplejning

Billetsalg: www.go-syddjurs.dk

EVENTYRLIGE NATUR

Tag børnene med ud på eventyr langs børnevenlige ruter blandt vætter og ellefolk i Nationalpark Mols Bjerge

 

Hent appen "Natureventyr" gratis, så er I lynhurtigt ude på eventyr. Eventyrene er målrettet familier med børn i alderen 3-9 år. Der er fire helt nye fortællinger i Nationalpark Mols Bjerge: Ørnbjerg Mølle, Strandkær, Kalø Slotsruin og Karpenhøj Naturcenter. Undervejs oplever I eventyr skrevet til områderne fyldt med sjov og udfordringer for børn og voksne. Via kortet i app'en går I fra kapitel til kapitel, og undervejs bliver børnene inddraget i fortællingen gennem spørgsmål og sjove udfordringer, de skal løse.

 

Bag Natureventyr står fem børnefamilier, samt DGI. I kraft af samarbejdet mellem Natureventyr, Nationalpark Mols Bjerge og Syddjurs Kommune er alle eventyr gratis at benytte sig af.

 

 



OUTDOOR#8 SESSION 5

Den 15., 16. og 17. april maler Erik Peitersen for femte gang på Outdoor#8-maleriet mellem kl. 10-16 (lørdag dog kun til kl. 14) på Markedspladsen ved KulturHotellet.

Kig gerne forbi - der er bål og bænke. Grundet corona kan man også opleve maleprocessen hjemme fra dagligstuen, idet der vil blive live-streamet fra Markedspladsen til KulturHotellets facebookside.

 

Outdoor-projektet: går i sin helhed ud på, at Erik Peitersen gennem en årrække maler i alt 27 outdoor-malerier á 3 × 3 meter i hele verden: 9 i Danmark, 9 i Europa og 9 i resten af verden.

Hvert maleri bliver placeret på et udvalgt sted og bliver stående i tre år på stedet under påvirkning af vind og vejr. I den treårige periode besøger Erik maleriet 3 gange om året - dvs. i alt 9 male-sessioner - og maler til hver session på maleriet i 3 dage.

 

 

lokaler Tilbage til toppen
BOOK ET LOKALE!

Booking foregår gennem bookingsystemet Conventus - KLIK HER

For at få adgang til systemet skal I oprette jer som forening og vælge abonnementet "PRO". Syddjurs Kommune betaler abonnementet for alle godkendte foreninger. Første gang I booker et lokale, kan der derfor være lidt ventetid, idet ansøgningen skal igennem kommunen til godkendelse, før den kommer til os på KulturHotellet. Man kan læse mere om retningslinjerne for booking af kommunens faciliteter ved at følge link KLIK HER


Desuden kan man i pdf'en herunder ('økonomiske retningslinjer for brug af huset') finde nærmere info om eventuelle udgifter ved afbenyttelsen af husets faciliteter.

TEATERSALEN

KulturHotellet har gennem tiden været ramme om mange kulturelle begivenheder. Møder man ældre Rønde-borgere, har de fleste danset og flirtet til bal i deres unge dage på Hotellet i den gamle teatersal. Siden har Kulturskolen Syddjurs, Syddjurs Egnsteater samt KulturHotellets foreninger brugt teatersalen til både foredrag, koncerter, teater og kunstudstillinger, og i 2016 blev en ny funktionel teatersal opført.

Teatersalen kan bookes til store, enkeltstående arrangementer som møder, koncerter og teaterforestillinger med plads til op til 200 personer. For at se en visuel præsentation af salen, samt for at få yderligere information om salens teknik, m.m. KLIK HER

 

CAFÉ

Caféen: Til møder og Kunstudstilling med borde og stole. Plads til op til 60 personer.

For at se en visuel præsentation af cafeen KLIK HER

LILLE SAL

Lille Sal: Undervisnings- og mødelokale med borde og stole. Plads til op til 100 personer.

For at se en visuel præsentation af Lille Sal KLIK HER

KROSTUEN

Krostuen: Undervisnings- og mødelokale med plads til 25 personer. 

For at se en visuel præsentation af krostuen KLIK HER

STUDIET

Studiet: Undervisningslokale til primært musik. Uden møbler, med to klaverer. Plads til 15 til 20 personer.

For at se en visuel præsentation af studiet KLIK HER

MUSIK

Musik: Musiklokale til sammenspil med instrumenter. Med plads til 10 personer.

For at se en visuel præsentation af musiklokalet KLIK HER

BILLEDKUNST

Billedkunst: Til billedkunstundervisning med plads til 10 personer.

For at se en visuel præsentation af billedkunst KLIK HER

KERAMIKVÆRKSTED

KulturHotellet har 1 ovn og 2 elektriske drejeskiver og et keramikværksted, som står til rådighed for udefrakommende brugere, undervisere, m.fl. Detaljerede retningslinjer for brug af lokalerne findes i keramikværkstedet og i vedhæftede dokument.

Ønsker du at benytte ovnen kontakt da værkstedets administrator: Annelise Bugge på mail: annelise@lund-web.dk eller tlf.: 23601850.

For at blive bruger af værkstedet skal man først godkendes af administratoren.

ØVELOKALE I KÆLDEREN
Inventarliste:

Guitarforstærker
Basforstærker
Sanganlæg
Trommer
Keyboard
El-klaver
2 x mikrofoner
2 x mikrofonstativer
om hotellet Tilbage til toppen
KULTURHOTELLET

I det Herrens år 1855 opførtes en landevejskro i den stolte stad Rønde. Selv samme bygning danner idag rammen om kultur- og borgerhuset 'KulturHotellet'. På KulturHotellet har Kulturskolen Syddjurs, ligesom Syddjurs Egnsteater, til huse, som desuden benyttes af en bred vifte af lokale borgere og foreninger og aftenskoler (fx FOF, AOF, AMOB, m.fl.) der booker lokalerne til alt lige fra undervisning, koncerter, foredrag, markeder, udstillinger, etc. KulturHotellet administreres af Kulturskolen Syddjurs og Kulturskoleleder Christen Frost er den daglige leder af huset. 

TEATERSALENS TELESKOPTRIBUNE

KulturHotellet fik august 2020 en ny teleskoptribune, der står i Teatersalen. Tribunen er finansieret med støtte fra  Syddjurs Kommune og LAG Djursland. 

Se mere om LAG-Djursland her: https://ec.europa.eu/info/food-farming-fisheries/key-policies/common-agricultural-policy/rural-development_da

Den rummer plads til 110 gæster og kan køres ud eller ind, afhængigt af hvilke behov man har ved det enkelte arrangement.

 

 

HOTELRÅDET

Hotelrådet varetager overordnet Hotellets og brugernes interesser vedrørende indhold/aktiviteter i et tæt samarbejde med Syddjurs Kommune. Rådet består normaltvis af 7 medlemmer.
Kulturskolen Syddjurs og Syddjurs Egnsteater er permanente brugere af Hotellet og har derfor fast sæde i Hotelrådet med én repræsentant hver. De resterende 5 medlemmer vælges på Årsmødet, således at 2 medlemmer vælges i de lige år og 3 medlemmer vælges i ulige år. I 2018 har et medlem trukket sig før tid, og således er en af de to suppleanter trådt til.

HOTELRÅDET består af:
Michael Torfing - Formand (MIR) 61 71 47 00 / michael@torfing.dk
Christen Frost (Kulturskolen Syddjurs) 30 51 20 58 / cf@syddjurs.dk
Inger Rasmussen (Rønde Kunstforening) 29 65 33 73 / ingermm@c.dk
Eigil Holm Nielsen (SF Syddjurs) 61 28 37 43 / eigil.holm.nielsen@gmail.com
Hege Tokle (Syddjurs Egnsteater) 20 93 15 62 / hege@syddjursegnsteater.dk
Liselotte Schlægelberger (Syddjurs Teaterforening) 28 72 52 98 / syddjursteater@gmail.com
Ingrid Rønne (Rønde Distriktsråd) 20486760 / roenne.foelle@mail.dk eller ir@roende-gym.dk

Suppleanter:
Elisabeth Carstensen (Egnsnettet Rønde) 42162995 / eliscars@hotmail.com
Hans-Henrik Christensen, (lokal beboer fra Rønde) 25520790 / christensenhanshenrik@gmail.com

Hotelrådsreferater, vedtægter og retningslinjer for ansøgning om midler, m.m.

"beboere" Tilbage til toppen
..SYDDJURS EGNSTEATER

Syddjurs Egnsteater er en professionel producerende lille nationalscene, godkendt af kulturstyrelsen. Foruden egne produktioner for børn og unge, arrangerer teatret gæsteforestillinger fra andre børneteatre.

Syddjurs Egnsteater tilbyder også undervisning for børn og unge, der selv har lyst til at lave teater samt spændende ferieaktiviteter for hele familien.

 

..VÆRELZE 313

VærelZe 313 er et ungdomscrew under Syddjurs Egnsteater. VærelZe313 planlægger og afvikler kulturarrangementer hovedsageligt for unge mellem 14 og 25 år i Syddjurs Kommune. 

 

Læs mere HER

.MUSIK I RØNDE

Musik i Rønde, i daglig tale bare MIR, er en forening, der arrangerer koncerter og events på Kultur Hotellet i Rønde.

 

 

.SYDDJURS TEATERFORENING

Syddjurs Teaterforening drives af frivillige, der synes, at godt professionelt teater skal kunne opleves på Djursland.

AFTENSKOLEN FOR MUSIK OG BILLEDKUNST

Aftenskolen for musik og billedkunst i Syddjurs Kommune tilbyder undervisning til alle over 18 år.

 

Se mere HER 

Eller tilmeld dig ved Musikaftenskole-leder: Vibe Ulbrandt på tlf: 30294148 eller mail: vibe@lystenstone.dk

 

AOF DJURSLAND

AOF benytter KulturHotellets lokaler til undervisning.

 

FOF DJURSLAND

FOF djursland benytter KulturHotellets lokaler til bl.a. yoga-undervisning.

KUNSTGRUPPEN DJURS

Kunstgruppen Djurs er en kunstnersammenslutning bestående af 32 udøvende kunstnere. Foreningens formål er at give kunstinteresserede og udøvende kunstnere en platform, hvor de kan dele og udvikle deres fælles interesse for kunst. At arbejde for udbredelse af og forståelse for kunst, kunsthåndværk og kunstneriske værdier gennem udstillinger og det inspirerende møde medlemmerne imellem. Kunstgruppen Djurs står flere gange om året for udstillinger i Hotellets skønne lokaler, derudover afholdes størstedelen af kunstgruppens møder og andre arrangementer på Hotellet.

KUNSTNERGRUPPEN RØNDE

Hver torsdag mødes gruppens medlemmer i "Teatersalen på Hotellet i Rønde" for at dyrke fælles interesse for kunst. Mere end 30 kunstnere har på denne måde et både fagligt og socialt forum, der inspirerer og udvikler. Der arrangeres kurser på Hotellet i Rønde med gæstelærer flere gange om året og "Kunstnergruppen Rønde" deltager ofte på udstillinger forskellige steder i Syddjurs Kommune.

 

RØNDE DISTRIKTSRÅD
Distriktsrådet fungerer som et samlende talerør og en stemme for indbyggerne i Røndeområdet over for offentligheden. Dette sker gennem koordinering, konstruktiv kommunikation, synliggørelse og iværksættelse af samlende aktiviteter og initiativer.
RØNDE KUNSTFORENING

Rønde Kunstforenings opgaver er at udbrede interessen for kunst, organisere udstillinger og relaterede arrangementer i Rønde-området, og at indkøbe kunstværker til bortlodning. 

 

×
Henter kalender ...